Wat kost een Urn?

Wat kost een Urn?

Hoeveel kost een urn? 

Bij het overlijden van een dierbare staat u voor een moeilijke keuze. Een veel overwogen optie is het gebruik van een urn. Een urn dient niet alleen als symbolische bewaarplaats voor as, maar ook als tastbaar gedenkteken aan de persoon die we liefhadden. De gemiddelde kosten van een urn liggen tussen de €250 en €350, hoewel dit kan variëren afhankelijk van het type urn. Er zijn urnen beschikbaar vanaf €50. De prijs hangt af van verschillende factoren:

Materiaal van de Urn:

Urnen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, elk met zijn eigen prijsklasse. Keramiek, hout, metaal, glas en biologisch afbreekbare materialen zijn enkele van de opties. De keuze voor het materiaal hangt vaak af van persoonlijke voorkeuren en het budget van de familie.

Ontwerp en Afwerking:

Het ontwerp en de afwerking van een urn kunnen aanzienlijke invloed hebben op de kosten. Gepersonaliseerde urnen met unieke gravures, kunstzinnige details of handgeschilderde decoraties kunnen duurder zijn dan eenvoudigere ontwerpen. Sommige families kiezen ervoor om de urn te laten matchen met de persoonlijkheid en interesses van hun overleden dierbare.

 

Grootte van de Urn:

Urnen variëren in grootte, afhankelijk van de hoeveelheid as die ze moeten bevatten. Een standaard urn voor volwassenen kan groter zijn dan een urn voor een kind. Families moeten rekening houden met de gewenste grootte bij het bepalen van de kosten.

Type Urn:

Er zijn verschillende soorten urnen beschikbaar, zoals traditionele urnen, biologisch afbreekbare urnen voor natuurlijke begrafenissen, sierurnen en meer. Elk type urn heeft zijn eigen prijsklasse, en de keuze kan worden beïnvloed door de persoonlijke voorkeuren van de overledene of de familie.

 Hoewel de kosten van een urn kunnen variëren, is het belangrijk om te onthouden dat het kiezen van een urn een persoonlijke beslissing is. Het selecteren van een urn die recht doet aan de herinnering van de overledene is vaak waardevoller dan puur te kijken naar de prijs. Het herdenken van een dierbare is een emotionele reis, en het vinden van het perfecte gedenkteken kan troost en betekenis bieden tijdens deze moeilijke tijd.

 

 

Bekijk hier onze urnen
Terug naar blog