Waar moet je op letten bij het vullen van een urn?

Waar moet je op letten bij het vullen van een urn?

Het vullen van een urn is een belangrijk en liefdevol moment, waar zorg en respect centraal staan. Wij willen u met deze stappen en tips helpen bij dit moment.

Voor dat u zelf aan de slag gaat en dit liever niet doet kunt u vragen aan uw contactpersoon bij de uitvaartverzorger of begeleider dit te verzorgen. Mocht dit niet kunnen kunt u ook op locatie laten doen door GedenkTijd Veenendaal en Alkmaar. In alle gevallen moet u wel rekening houden met eventuele kosten.

  1. Voorbereiding: Creëer een goede plek Voordat u begint met het vullen van de urn legt u alles klaar en de spullen die u nodig heeft bij de hand. Zorg dat alles geordend is en het een rustige plek is.

  2. Selecteer een Geschikte Ruimte: Denk er aan das as een beetje kan stoffen Kies een plek waar het niet erg is als er wat as verloren gaat. Het zou bijvoorbeeld buiten kunnen, maar wel zonder hevige wind of regen. Als het niet erg is als dit binnen gebeurd kan dit natuurlijk ook gewoon binnen. Zorg er dan voor dat je iets onder de urn legt waar door je de verspilde as kunt opvangen en alsnog makkelijk in de urn kan schuiven. 

  3. Gebruik onze trechter zak: Bepaal hoe deze te gebruiken De meegeleverde trechter zak kunt u gebruiken om de as zorgvuldig over te brengen van de asbus naar de urn. Zorg dat de zak goed om de asbus zit en het opengeknipte uiteinde goed in de urn zit.

  4. Positionering van de Urn: Zorg dat de urn stabiel en stevig staat De meeste urnen moet je op de kop zetten om deze te vullen. Bij veel urnen gaat dit niet omdat deze niet stabiel blijven staan. Gebruik dan de doos waar in de urn geleverd is, met de beschermingsmaterialen er in. Zet de urn hier op de kop er in en zorg dat de doos met de urn stabiel staat. Ook zou een tweede persoon de urn vast kunnen houden tijdens het vullen

  5. As overbrengen naar de urn: Breng nu de as voorzichtig over in de urn Giet de as voorzichtig in de trechter, zodat deze gelijkmatig en gecontroleerd de urn in stroomt. De trechterzak zou u gelijkmatig iets omhoog moeten bewegen omdat de urn zich steeds verder vult.

  6. Bewaar een Symbolische Hoeveelheid: Voor Persoonlijke Gedenktekens Terwijl u de urn vult, denk na over het bewaren van een kleine hoeveelheid as voor persoonlijke gedenktekens. Dit biedt mogelijkheden om sieraden te vullen of herinneringsobjecten te creëren, waardoor de herinnering op diverse manieren levend blijft.

  7. Sluit de Urn: Sluit de deksel van de urn Na het vullen van de urn kunt u de deksel sluiten. Zorg er voor dat de randen schoon zijn voor het plakken zodat de urn goed dicht gemaakt kan worden. Laat eventueel de lijm even drogen voor dat je de urn weer omdraait.

    Schoonmaken en Opruimen Reinig de trechter en eventueel gemorste as met zorg. Berg alle materialen op en zorg dat de ruimte weer netjes is.Terug naar blog