Hoe vul ik een urn?

Hoe vul ik een urn?

Hoe Vul Je Een Urn?

In deze gids nemen we u mee door het proces van het vullen van een urn, zodat u uw geliefde op de meest passende en liefdevolle manier kunt eren.

Stap 1: Kies de Juiste Urn

Voordat u begint met het vullen van de urn, is het essentieel om de juiste urn te kiezen die past bij de persoonlijkheid en smaak van uw dierbare. GedenkTijd biedt een breed scala aan urnen in verschillende materialen, stijlen en maten. Kies een urn die zowel esthetisch als symbolisch betekenisvol is.

Stap 2: Verzamel de Benodigdheden

Zorg ervoor dat u de benodigde materialen bij de hand heeft voordat u begint met het vullen van de urn. U heeft nodig:

  • De urn van uw keuze
  • Meegeleverde trechterzak
  • Een doek, groot vel papier of karton
  • Een lepel of schepje (nodig bij kleine urnen)
  • De as van uw dierbare 

Stap 3: Bereid de As voor

Voordat u de as in de urn plaatst, kunt u ervoor kiezen om deze over te gieten in een zak of container. Dit helpt om morsen te voorkomen en zorgt voor een nette vulling.

Stap 4: Plaats de As in de Urn

Plaats de urn op een stabiele ondergrond en gebruik de trechterzak om voorzichtig de as in de urn te gieten. Doe dit rustig aan en beetje bij beetje. Bij grote urnen zult u de trechterzak geleidelijk iets omhoog moeten bewegen zodat de as goed doorstroomt. Bij een kleine urn waar een kleine hoeveelheid as in kan adviseren wij een lepeltje te gebruiken om de as over te scheppen.

Stap 5: Sluit de Urn

Zorg ervoor dat de urn stevig is afgesloten. Dit kan variëren afhankelijk van het type urn dat u heeft gekozen. Sommige urnen hebben een schroefdop, terwijl andere worden afgesloten met lijm of afdichting. Volg de instructies die bij uw urn worden geleverd om deze correct te sluiten.

Stap 6: Personaliseer de Urn

Om de urn nog persoonlijker te maken, kunt u overwegen om deze te personaliseren met een naamplaatje, gravure, of een speciale boodschap. Dit zal de urn nog meer betekenis geven en herinneringen aan uw dierbare koesteren.

Stap 7: Bewaar de Urn met Zorg

Zorg ervoor dat u de urn op een veilige plaats bewaart. Dit kan een ereplaats in uw huis zijn of een speciale herdenkingsruimte. Het is belangrijk om de urn te beschermen tegen extreme temperaturen en vocht om de integriteit ervan te behouden.

Het vullen van een urn is een emotioneel en persoonlijk proces. Neem de tijd die u nodig heeft en weet dat er geen juiste of verkeerde manier is om dit te doen.

Voor dat u zelf aan de slag gaat en dit liever niet doet kunt u vragen aan uw contactpersoon bij de uitvaartverzorger of begeleider dit te verzorgen. Mocht dit niet kunnen kunt u ook op locatie laten doen door GedenkTijd Veenendaal en Alkmaar. In alle gevallen moet u wel rekening houden met eventuele kosten.

Voor meer informatie over onze urnen en gedenkartikelen, bezoek onze webshop of neem contact met ons op voor persoonlijk advies. We staan klaar om u te helpen bij elke stap van dit belangrijke proces.

Bekijk hier onze urnen
Terug naar blog