Biologische Urn Kopen

Bent u opzoek naar een Biologische of afbreekbare urn? Bij GedenkTijd kunt u de juiste keuze maken voor een biologische urn door rekening te houden met zowel ecologische als persoonlijke overwegingen. Een biologische urn is ontworpen om milieuvriendelijk te zijn en na verloop van tijd op natuurlijke wijze af te breken. Dit is een mooie manier om respectvol om te gaan met de as van een dierbare, terwijl je tegelijkertijd bijdraagt aan het behoud van de natuur. GedenkTijd biedt een verscheidenheid aan biologische urnen, gemaakt van duurzame materialen zoals organische vezels en natuurlijke klei. Bij het kiezen van een urn kun je letten op factoren zoals de gewenste vorm, kleur, en symboliek die voor jou en je dierbare van betekenis zijn. Bovendien biedt GedenkTijd deskundig advies om je te helpen bij het maken van een keuze die past bij je persoonlijke wensen en milieubewuste waarden.

biologische urn van keramiek beige

Uitgelichte Biologische Urn

Biologische urn van keramiek Veda

keramiek, waarin u de as van een dierbare geliefde in schoonheid en rust kan bewaren.
Deze urne is vervaardigd met zorgvuldig geselecteerde natuurlijke materialen. Onderscheidend en mooi – eenvoud met karakter. De kleine imperfecties of afwijkingen in vorm, kleur en grootte, die eigen zijn aan het ambachtelijke proces, geven elk exemplaar authenticiteit en een unieke charme.

Bekijk deze urn
Biologische urn kopen

Uitgelichte Biologische Urnen

Biologische Urn Blauw

De blauwe biologische urn uit onze Urnature collectie is een serene en prachtige manier om de herinnering aan een geliefde te eren. Met zijn kalmerende blauwe tint straalt deze urn rust uit, waardoor het een symbolische rustplaats wordt voor de as van een dierbare. Deze biologische urn is gemaakt van natuurlijke elementen en samengevoegd met biologische lijm. Zo draagt deze urn bij aan een duurzame en milieuvriendelijke manier van herdenken.

Bekijk deze Urn
Afbreekbare Urn natuur

Uitgelichte Afbreekbare Urnen

Biologische urn met hartje

Deze biologische urn straalt een warmte uit, me thet symbool van liefde in het hart van de urn. Het hartje is uitgevoerd in een warme, diepere kleur, waardoor het centraal staat in het ontwerp van deze biologische urn. Het keramische hart (niet afbreekbaar) van deze biologische urn fungeert als een extra aandenken, waardoor een symbolische hoeveelheid as kan worden behouden als blijvende herinnering aan een dierbare, ook ver na het afscheid.

Bekijk deze Urn

Biologische Urnen en Afbreekbare Urnen

Biologische en afbreekbare urnen zijn milieuvriendelijke opties voor het bewaren en teruggeven van de as van een dierbare aan de natuur. Deze urnen zijn ontworpen om op natuurlijke wijze af te breken, waardoor ze geen schadelijke stoffen achterlaten en bijdragen aan een gezonde bodem en omgeving.

Biologische Urnen

Biologische urnen worden gemaakt van natuurlijke materialen zoals organische vezels, bamboe, zand, klei, of gerecycled papier. Deze materialen zijn volledig biologisch afbreekbaar en breken na verloop van tijd af zonder het milieu te belasten. Biologische urnen zijn vaak prachtig vormgegeven, met een natuurlijk en rustgevend uiterlijk dat een respectvolle en betekenisvolle rustplaats biedt. Ze zijn ideaal voor begrafenissen op natuurbegraafplaatsen, waar ze na verloop van tijd opgaan in het landschap en zo bijdragen aan de natuurlijke cyclus van het leven.

Afbreekbare Urnen

Afbreekbare urnen, een bredere categorie waar biologische urnen onder vallen, zijn eveneens ontworpen om na verloop van tijd te vergaan. Ze kunnen gemaakt zijn van verschillende afbreekbare materialen, zoals zout, zand, papier maché, of zelfs biologisch afbreekbaar kunststof. Deze urnen zijn geschikt voor zowel begraving als uitstrooiing in water, waarbij ze respectvol uiteenvallen zonder de omgeving te vervuilen. Waterafbreekbare urnen zijn bijvoorbeeld gemaakt van materialen die in water oplossen, waardoor ze ideaal zijn voor een ceremonie waarbij de as wordt toevertrouwd aan een rivier, meer of zee.

Voordelen voor de Natuur

Het gebruik van biologische en afbreekbare urnen draagt bij aan het behoud en de bescherming van de natuur. Door te kiezen voor deze urnen, voorkom je de vervuiling die gepaard gaat met niet-afbreekbare materialen en ondersteun je een duurzaam afscheid. Ze bevorderen de groei van planten door het teruggeven van voedingsstoffen aan de bodem en minimaliseren de ecologische voetafdruk. Bovendien bieden ze een vredige en natuurlijke manier om een dierbare te herdenken, in harmonie met de omgeving.

Kortom, biologische en afbreekbare urnen zijn een bewuste keuze voor degenen die een milieuvriendelijk en respectvol afscheid wensen. Ze symboliseren een terugkeer naar de natuur en dragen bij aan een duurzame toekomst.

Geschreven op: 26-05-2024 Door: Bouke

Vragen? Stel ze gerust